به گزارش شهرآرانیوز، افزایش قیمت پلکانی گوشت قرمز تا جایی ادامه پیدا کرد که گفته شد روز گذشته قیمت گوشت قرمز باکیفیت به ۵۰۰ هزار تومان در بازار تهران رسیده است. بهگفته کارشناسان حوزه دامپروری، افزایش قیمت گوشت قرمز در فصل سرما بهدلیل کمبود عرضه طبیعی است، اما قیمت کنونی گوشت قرمز دلایل دیگری هم دارد.
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی در گفتوگو با شهرآرانیوز میگوید: اول سال بهدلیل حمایتنکردن دولت، افزایش ناگهانی هزینه تولید و خوراک، بیشتر دامها کشتار شدند و همه نابسامانیهایی که در بازار گوشت شاهد هستیم، قابل پیشبینی بود.
به گفته امین هراتی، بارها اعلام کردیم با این وضع که دام مولد کشتار میشود، ما در پایان سال افزایش قیمت گوشت را خواهیم داشت و این شرایط برای من دامدار که از اول سال با هزینه چندبرابری تولید و کشتار ناخواسته دام مولد مواجه بودم، دور از ذهن نبود.
وی تأکید کرد: در فصل سرما بهطور معمول عرضه دام کم میشود که اگر بارندگی هم اتفاق بیفتد، در عرضه دام به بازار تأثیر میگذارد. اما از همه مهمتر در وضعیت فعلی این است که دامی وجود ندارد که عرضه شود، چراکه تعداد زیادی واحد دامپروری بهدلیل افزایش هزینههای تولید نسبت به گذشته، جمع کردهاند.
هراتی با بیان اینکه در شغل دامداری متأسفانه دامدار هیچ دخل و تصرفی در برنامهریزی خود ندارد، افزود: هزینههای تولیدش روزبهروز افزایش پیدا میکند. افزایش ۶ برابری علوفه را در ابتدای سال تجربه کردیم و این طبیعی است که خروجی آن افزایش قیمت باورنکردنی محصول نهایی باشد.
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری خراسان رضوی ادامه داد: قیمت گوشت نسبت به هزینههای تولید دامدار کمتر افزایش داشته است. اگر اوایل سال قیمت گوسفند کیلویی ۵۵ هزار تومان بود، اکنون شده است کیلویی ۱۶۰ هزار تومان. یعنی جهش ۶ برابری قیمت خوراک دام باعث شده است قیمت محصول نهایی آن کمتر از ۳ برابر افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: در نتیجه دامدار با توجه به هزینههای تولیدش نمیتواند محصولش را به همان نسبت بفروشد و کسبوکارش را جمع میکند و محکوم به فناست. در نتیجه امروز با کاهش عرضه و افزایش قیمت گوشت مواجه شدیم که همه اینها نتیجه سوءمدیریت دولتی است.
این فعال حوزه دامپروری گفت: حضور صد درصد حمایتی دولت تنها راهکار برای متعادلسازی بازار گوشت است. اجرای سه بند قانون نظام جامع دامپروری تنها راهکار پیشروست. وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان متولی، سه بند قانون جامع دامپروری را رعایت نمیکند.
وی افزود: خرید تضمینی در شرایط بحرانی از دامدار، ممنوعیت واردات در زمان تولید و آزادسازی صادرات در زمان مازاد تولید، سه بند قانون دامپروری است. تنها عاملی که باعث نابسامانی در صنعت دامپروی میشود، اجرانشدن قانون توسط دولت و وزارت کشاورزی است.